Un nou suflu pentru înfrățirile dintre localitățile din România și cele din R. Moldova

Mai multe primării din județul Constanța s-ar putea înfrăți cu primăriile din Republica Moldova. De asemenea, primarii din Republica Moldova ar putea fi instruiți de partenerii din România în procesul de scriere și implementare a proiectelor cu finanțare europeană.

În acest sens, Petru Frunze și Daniel Gheorghe, copreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova au efectuat astăzi, 24 mai, o vizită la Consiliul Județean Constanța, dar și la cel mai mare operator regional de apa S.A Raja.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a confirmat disponibilitatea de-a oferi sprijin în procesul de înfrățire a primăriilor din județ cu primăriile din Republica Moldova. Totodată, acesta este dispus sa pună la dispoziție specialiștii consiliului județean pentru a fi instruiți primari și reprezentanți din domeniul APL la scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. De asemenea, am stabilit cu Aureliu Presura directorul general S.A. Raja, instituție publică care are circa 70  de angajați doar pentru scrierea și elaborarea proiectelor cu finanțare europeană, să ofere în perioada următoare instruiri mai multor reprezentanți ai APL din Republica Moldova. Societatea respectivă a obținut finanțare europeană de aproximativ 1 miliard de euro, astfel a oferit locuitorilor din mai multe județe servicii calitative de apă și canalizare. Astfel vom avea mai multe vizite cu primarii și cu eventuali specialiști în scrierea proiectelor cu finanțare europeană. Noi ne dorim de la instituțiile publice din România să trecem direct la o metodă de sprijin prin care să beneficiem de consultanța necesară pentru a cunoaște tot procesul de accesare a fondurilor europene”, a anunțat Petru Frunze.

Potrivit parlamentarului de la Chișinău, aceasta este unica metodă ca localitățile din Republica Moldova să ofere cetățenilor condiții decente de viață.

La rândul său, Daniel Gheorghe, deputat de la București, a subliniat că „România a fost, este și va fi mereu alături de statul-frate și îi va oferi tot sprijinul său!”.

Preluat: https://infoprut.ro/90950-un-nou-suflu-pentru-infratirile-dintre-localitatile-din-romania-si-cele-din-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: