Socialiștii, abonați la bani publici

Un lot de 52 de autospeciale operaționale de teren, pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele, a fost repartizat Inspectoratelor de Poliție din Republica Moldova. Furnizorul este compania DAAC-Autosport, ce este controlată indirect de Vasile Chirtoca, consilierul socialist din municipiul Chișinău, transmite Mold-street.md, citat de Cotidianul.

Licitația organizată de IGP a fost câștigată de firma DAAC-Autosport SRL, care a fost şi singurul participant la tender.

Compania a mai câștigat zilele trecute un alt contract de livrare de automobile pentru Inspectoratul General de Carabinieri al MAI,  Valoarea lui este de circa 7 milioane lei.

Compania, cu o cifră de afaceri de circa un miliard de lei în 2019, face parte din grupului DAAC Hermes, care concentrează circa 50 de companii din Republica Moldova (de la comerțul cu automobile și tehnică agricolă, la fabrici avicole și uzine constructoare de mașini, până la silozuri de cereale, servicii IT, imobiliare și surse de informare în masă).

Acesta este controlat de milionarul Vasile Chirtoca, președintele holdingului DAAC Hermes, ales anul trecut în Consiliul Municipal Chișinău, unde a candidat pe locul 2 în lista Partidului Socialiștilor.

Anterior el a fost consilier ales pe lista Partidului Comuniștilor. În vârstă de 61 de ani, Vasile Chirtoca este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri și politicieni din Republica Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/67985-socialistii-abonati-la-bani-publici.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: