PSD, vot final în Parlament: Majorarea pensiilor cu 40%

Articolul continuă după anunț

Parlamentul a votată, astăzi, proiectele privind rectificarea bugetului pe acest an, care includ amendamentul PSD prin care pensiile cresc cu 40% și nu cu 14 % cât decisese Guvernul. 

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat cu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă.

PNL a anunțat că va ataca la CCR proiectul de lege.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la dezbateri că proiectul „este un act de agresiune asupra stabilitatii economice” a României.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, afirmă că Guvernul nu a introdus bani în creșterea veniturilor românilor. Ea susține că PSD a guvernat bine, economia a crescut, pensiile au fost mărite, chiar dacă PNL și Iohannis spuneau că nu sunt bani. „Preferați ca 2 milioane de români să trăiască în sărăcie. Aveți bani, dar nu vreți să-i dați”, a spus Vasilescu.

Călin Popescu Tăriceanu spune că Guvernul s-a împrumutat cu 100 de miliarde. „De acești bani au profitat clienții politici ai PNL”, a acuzat el. „I-aș ruga pe Iohannis, Orban și Cîțu s trăiască cu 1.000 de lei pe lună și să ne zică câte zile au rezistat”, a mai spus el, acuzând că peste 1,4 milioane de români care câștigă sub această sumă sunt disprețuiți de guvernanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: