Partidul Antena 3 și madam Pandele


Antena 3 a devenit un organ politic agresiv. ”Vin și eu cu Antena 3”, celebra contribuție ideologică a lui Dan Voiculescu începe să devină stridentă. Pe neașteptate, fantomaticul Partid Umanist (rebotezat al Puterii Umaniste și Social Liberal) are iar un soi de grup parlamentar. Ca de obicei, s-a lipit de PSD. O susține cu surle și trîmbițe, inclusiv cu salve de tun și news allert, pe candidata PSD la Primăria Capitalei. Ba, la ultima moțiune, umaniștii lui Voiculescu se lăudau pe Antena 3 că pun și ei umărul la formarea unei majorități care să dărîme bezmeticul guvern Orban.

Cam de atunci, madam Pandele este prezența de zi și de noapte pe ecranele posturilor familiei Voiculescu. Și pe cele cu pretenții, și pe cele siropoase și pe cele vulgare, gen Antena Stars. Zilnic, posturile de televiziune subordonate Varanului se zbat vîrtos între jurnalistică, politică de culise și afaceri pe banii publici.

De cîteva zile, un război nemilos îl vizează și pe Nicușor Dan, amestecat în tot soiul de învîrteli imobiliare. Mihai Gâdea a renunțat la Shelly și la Dorian Popa (aduși să mai salveze din criza de audiență a postului) și a dat adunarea la cîteva personaje second-hand dispuse să zică de rău sau să-l acuze pe adversarul ”generoasei” madam Pandele. Dezbaterile de la Antena 3 se reduc la două vorbe și trei interjecții lîngă un vocativ, plus orăcăielile a trei pesediste care o susțin ”moca”(!?) pe primăriță (Oana Lovin, Dana Budeanu și Codruța Cerva).

Și astfel, cu strădaniile grupului Intact și cu blegeala din atitudinea adversarilor (PNL a derulat pentru Nicușor Dan o campanie electorală de o modestie cumplită), agenda publică este redusă la legăturile lui Nicușor Dan cu Cîine și cu alți cîțiva imobiliari. Ai zice că viitorul Bucureștilor ar trece musai prin bietele panseuri ale vînătorului de construcții.

Ce interese are Antena 3 în victoria Gabrielei Firea? PSD-ul și Dan Voiculescu ar avea un primar care să răspundă la comenzi și chiar să se pregătească pentru următoarele prezidențiale. Apoi trebuie să onoreze sumele uriașe încasate de grupul Intact de la Primăria Capitalei și de la companiile aferente. Cîte milioane de euro s-au încasat pentru acest program ”Gabi Firea – primar” este de aflat. Iar pentru asta, Parchetul General ar trebui să descindă și la madam Pandele, și la Nicușor Dan. La urma urmelor, clarificarea banilor din ”Salvați Bucureștiul” este obligatorie, după cum banii dirijați tot de Gabriela Firea la Grupul Intact și la celelalte televiziuni și site-uri de serviciu ar trebui identificați și recuperați. Cu siguanță că madam Pandele n-a semnat nimic, dar toate cheltuielile cu mass-media s-au făcut cu acordul său. Oricît ar bolmoji-o și ar chițăi-o, cheltuielile uriașe pe excursii, pe publicitate și pe concerte ar trebui investigate și comunicate bucureștenilor. La fel, situația economică a companiilor municipale nu mai poate fi ținută ascunsă decît dacă madam Pandele rămîne primar! Mi se pare unul dintre cele mai importante motive din spatele acestei bătălii disperate.

Cum să cheltui sute de mii de euro și, într-un final, milioane și milioane de euro pe difuzarea unor mesaje de genul celor care umplu calupurile publicitare de la Antena 3 și pe la celelalte canale ale Varanului?


De luni bune, poate chiar de doi ani (de la aniversarea Centenarului Marii Unirii), de dimineața pînă seara, Antena 3 găzduiește tot soiul de invitați, de politicieni de mîna a doua și a treia, de spoturi publicitare, comemorative, culturale și de relatări unde interesele Varanului sau ale grupului se văd ca un elefant bătrîn într-o piscină goală. Deschiderea culturală și istorică a postului de știri nu indică o sete culturală, ci trimite mai degrabă la o afacere grosolană. Centenarul a fost începutul unui mod de încasat bani de la Primăria Capitalei și mai apoi, și cu pandemia, de la guvern!

Aproape toate spoturile și relatările despre locuri istorice au fost pe comenzi de la Primărie. Pînă și cafenelele și locurile de promenadă din Bucureștii de altădată au devenit pretexte de comemorare istorică-publicitară. Și toate au arătat ca o comandă de Primăria Capitalei sau de la instituții subordonate acesteia. Tot pe bani de la bugetul public, bineînțeles! Finanțarea mascată a fostei colege de la Antene avea să continue în campania electorală cu cele mai năstrușnice mesaje ale Primăriei Capitalei sau ale instituțiilor subordonate acesteia. Orice observație, părere, inaugurare, enunț, răspuns, declarație sau laudă a Gabrielei Firea a devenit breaking news sau news allert și a fost introdusă și întreruperea programului la Antena 3.

Citiți cu atenție textele celor două spoturi prin care bucureștenilor le sunt solicitate idei pentru noi trasee de transport în comun prin București și cel despre restaurarea clădirilor vechi, foste ”pericol public”. După ce Gabriela Firea și ai săi înșiruie cele cîteva poduri și pasaje date în folosință în tipul mandatului de tip Pandele (pe post de laudă și fandoseală, ca și inscripțiile de pe autobuze), urmează promisiunile mincinoase.

”Podurile și pasajele leagă locuri, vieți destine .Ciurel, Nicolae Grigorescu, Sudului sunt căi de acces rapide între cartierele Capitalei dar si drumuri directe spre prieteni, famili, colgei. Esti bucureștean și vrei să propui o cale de acces mai rapidă spre calea ta sau locul tau de muncă? Scrie-ne pe adresa Primaria Capitalei -pentru programul Propuneri pentru București.


Impreună facem legătura între cartiere, zone, oameni”.

Plătesc bucureștenii de le ies ochii și Capitala împrumută bani cu basculanta ca să achite contractele făcute pentru mofturile publicitare și propagandistice ale Gabrielei Firea. Cu cîte milione (zeci de milioane de euro!?) se golește bugetul Bucureștilor pentru aceste difuzări inutile, pline de vorbe goale și pentru ca gașca din Voluntari (un adevărat clan cu apucături de bandă) să rămînă să cumpere autobuze și troleibuze, tramvaie și alte echipamente din Turcia?

”Cladirile istorice din București ascund povesti. I se spunea Micul Paris. Bunicii și strabunicii nostri au lasat o mostenire de patrimoniu. Avem datoria să o transmitem în stare bună copiilor noștri, să conservăm,să consolidăm și să înnoim.Primăria Capitalei a început acum patru ani un amplu program de întinerire a clădirilor cu cu parfum de istorie. Zeci de imobile pericol public au devenit sigure, zeci de fațade au fost reparate și infrumusețate. Nu ne oprim aici pentru că am ales să trăim într-un București trainic. Detalii despre facilitatile oferite de Primăria Capitalei aflați la….”

Indiferent cine cîștigă alegerile pentru Primăria Capitalei, culisele acestui război politic și mediatic trebuie cercetate și infracțional!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/partidul-antena-3-si-madam-pandele/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: