Valea dintre prețuri și exemple


Ce zicea deunăzi Ursula vdL?

”Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate la costuri scăzute. Acestea fac venituri pe care niciodată nu le-au luat în calcul, nici nu au visat la ele. Nu mă înțelegeți greșit, în economia noastră de piață socială profiturile sunt bune, dar în aceste vremuri este greșit să primești venituri extraordinare record și profituri, beneficiind de pe urma războiului și a consumatorilor. În aceste vremuri, profiturile trebuie împărțite și canalizate către cei care au nevoie cel mai mult”.

Ce zice Marcel Ciolacu, făcînd și el pe deșteptul în siajul declarațiilor minunatei mediocrități aflate în fruntea Comsiei Europene?

”Asta am susținut și noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepțional al companiilor din energie, cât și necesitatea introducerii unei reglementări a prețurilor care să pună capăt haosului speculativ din piața energiei”.

Soluția lui ”să tăiem” este oarecum corectă. Pentru o perioadă scurtă, mai ogoaie prețurile. Dar nu reprezintă o soluție pe termen lung. Și nici o formă de solidaritate.

Geaba zice Ursula vdL că ”În aceste vremuri, profiturile trebuie împărțite și canalizate către cei care au nevoie cel mai mult”.


Adică să le împartă cu cei defavorizați?

Dar cei cu salarii uriașe de la Bruxelles ce să facă? Să rămînă tot cu 17.000 de euro pe lună cu sume forfetare enorme, cu cheltuieli de transport și chirie cît cuprinde? O să-i cred pe Ursula vdL și pe Ciolacu atunci cînd vor ieși și vor anunța că în situația aceasta dificilă și ei au decis să renunțe la o parte din venituri, la o reducere de cheltuieli la Comisia Europeană și la PSD. Adică să-l văd și pe Ciolacu în mașină mai modestă, cu mai puține cheltuieli pe cabinetul său de președinte al Camerei Deputaților, cu mai puține costume de peste 1.000 de euro bucata și fără să-i curgă bancnotele mari din buzunare. Și înconjurat de mai puțini proști plătiți de pomană!

Altfel, declarațiile sale, identice cu lătrăturile televizate ale lui Rareș Bogdan, nu sunt decît o gălăgie politică de ochii lumii.La fel stau lucrurile și în cazul Ursulei vdL.

Panseurile lor politice nu depășesc faimoasa afirmație:

– Ori trăim cu toții, ori vă ia Dracul!

P.S.


Pentru cei care folosesc mai mult păsăreasca limbă presărată de anglicisme,”a ogoi” conform DEX înseamnă:


a (se) liniști, a (se) potoli, a (se) domoli, a (se) calma.


sinonime: a alina, calma, domoli, liniști, potoli, tempera


(Despre fenomene ale naturii sau despre alte forțe dezlănțuite): A pierde din intensitate, a se domoli.


sinonime: domoli

Preluat: https://www.cotidianul.ro/valea-dintre-preturi-si-exemple/

Lasă un răspuns