Noul proiect de țară al președintelui Iohannis – Schimbarea becurilor cu filament din casele românilor – CRITICII.RO

Românii vor fi fericiți să afle că Guvernul Ciucă va lansa programul „Rabla” pentru becuri. În acest fel, poporul va scăpa de facturile astronomice la energie iar toată lumea va fi fericită.

Revenind cu picioarele pe pământ, Ministerul Mediului demarează un program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe leduri. Sunt becuri cu un consum de energie redus, a completat premierul Nicolae Ciucă.

Românii vor simți cu siguranță această scădere de consum dacă schimbă toate becurile din casă. Sunt oameni care au primit facturi și de trei ori mai mari față de anul trecut, iar guvernanții cred că dacă se schimbă becurile într-o casă, facturile vor reveni la normal.

Klaus Iohannis, dirijorul din umbră al acestui guvern PSD-PNL, a venit cu un nou proiect, așa, la sfârșit de mandat – „Combaterea schimbărilor climatice.”.

Președintele a fost ocupat, la fel ca la proiectul „România Educată”, a lansat un grup de lucru de experți (numai de el știuți) care să îi spună ce trebuie să facă România să nu mai polueze atât de mult pe germani, francezi și cine s-or mai plânge… Nu este de mirare, până la urmă, ordinele de la Bruxelles se execută, nu se discută.

Revenind la facturi, mulți români își vor aduce aminte lunile acestea de perioada comunistă și că vor căuta soluții de avarie ca să reducă pe cât se poate facturile. Probabil că vom trăi iarăși ca înainte de 1989. Oamenii vor fi îngrămădiți într-o cameră, o vor încălzi și vor trece iarna. Prea mult nu prea ai ce să faci pentru că România e un importator net de energie, în general.

Până la urmă, Ceaușescu a fost împușcat pentru că și-a ținut poporul în beznă și frig. Unii spun că a fost nevoit. A plătit datoria externă a țării. Actualul guvern ce datorii are de plătit?

 » vezi mai mult pe www.CRITICII.ro