Situația școlilor românești din regiunea transnistreană, subiect de discuție la București

Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, a avut astăzi, 6 iunie 2022, o întrevedere cu Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare de la Chișinău, aflat într-o vizită la București. 

Unul dintre subiectele discutate a fost situația școlilor românești din regiunea transnistreană. Astfel, vicepremierul pentru Reintegrare din Republica Moldova a prezentat problemele cu care se confruntă aceste școli. Ulterior, cei doi oficiali au analizat împreună soluțiile care pot fi implementate.

În acest sens, secretarul de stat Adrian Dupu i-a transmis vicepremierului de la Chișinău toată deschiderea DRRM de a veni în sprijinul elevilor și profesorilor care învață și, respectiv, care predau la cele opt școli românești din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Amintim că timp de trei decenii, cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană a Republicii Moldova se confruntă cu numeroase presiuni și intimidări din partea regimului separatist de la Tiraspol. Printre aceste dificultăți se numără: îngrădirea libertății de circulație, lipsa propriilor sedii, dar și supravegherea evenimentelor solemne de către „miliția transnistreană”.

Preluat: https://infoprut.ro/91463-situatia-scolilor-romanesti-din-regiunea-transnistreana-subiect-de-discutie-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: