Amenzi uriașe date de Protecția Consumatorilor în Centrul Vechi din București. Un sfert din cei controlați, închiși temporar

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de peste 500.000 de lei în Centrul Vechi, în două zile, şi au dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor pentru aproximativ un sfert dintre cei controlaţi.

„În perioada 2-3 iunie 2022, echipe comune ale Comisariatelor pentru Protecţia Consumatorilor din judeţele Constanţa, Călăraşi, Braşov şi Municipiul Bucureşti au realizat nu mai puţin de 82 de acţiuni de control, vizând toate activităţile comerciale care se derulează în Centrul Vechi. În urma verificărilor, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 538.000 lei, 22 de avertismente şi măsura opririi temporare a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, pentru 23 de operatori economici (aproximativ un sfert dintre cei controlaţi)”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor transmis luni Agerpres.

Printre cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC au fost utilizarea unor produse expirate, a unor echipamente de gătit neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime, rugină şi ulei închis la culoare şi cu miros necorespunzător şi utilizarea unor vase şi ustensile depreciate (eliminate din uz chiar în timpul controlului).

De asemenea, au mai fost identificate folosirea unor cântare electronice neverificate metrologic, lipsa specificării individualizate a ingredientelor în lista meniu, inclusiv a menţionării potenţialilor alergeni, depozitarea direct pe paviment a baxurilor cu băuturi răcoritoare sau a materiilor prime, schimbarea stării termice a produselor, din refrigerate în produse congelate, utilizarea unor produse alimentare congelate cu arsură de frig, folosirea unor spaţii frigorifice de depozitare depreciate, cu vopseaua sărită, cu rugină, cu garnituri sau chedere neigienizate, prezenţa unor gândaci în unitate sau în blocul alimentar sau lipsa cloraminei necesare igienizării.

Pe de altă parte, comisarii au descoperit refolosirea cutiilor de la materiile prime pentru a se depozita alte produse alimentare, existenţa unor ventilatoare cu depuneri de praf,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: