Securitatea frontierei, subiect de discuție între șeful Poliției de Frontieră a R. Moldova și un parlamentar din România ~ InfoPrut

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din R. Moldova, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională de la Camera Deputaților din Parlamentul României, Bogdan Rodeanu.

„Am discutat despre provocările, riscurile și amenințările produse de războiul din Ucraina pe domeniul securității frontaliere. Am prezentat ultimele informații cu privire la fluxul de refugiați și măsurile întreprinse de Poliția de Frontieră în comun cu armele din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, alte autorități naționale, cu sprijinul partenerilor externi și nu în ultimul rând voluntari și cetățenii noștri”, a subliniat Rosian Vasiloi.

Acesta a declarat că există o cooperare excelentă cu colegii din Poliția de Frontieră din România pe plan operațional, schimb de informații și măsuri comune cu Frontex, the European Border and Coast Guard Agency.

„Faptul că FRONTEX este alături de Poliția de Frontieră ne dovedește că centura de siguranță a Uniunii Europene cuprinde și Republica Moldova într-un context mai amplu legat de amenințări majore din sfera criminalității transfrontaliere, cum ar fi „migrația” crimei organizate, traficului ilegal de armament, droguri și persoane urmare a războiului din Ucraina”, a mai comunicat șeful IGPF, Rosian Vasiloi.

Preluat: https://infoprut.ro/89321-securitatea-frontierei-subiect-de-discutie-intre-seful-politiei-de-frontiera-a-r-moldova-si-un-parlamentar-din-romania.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: