Scriitor basarabean, despre situația din Republica Moldova: Singura cale de a ne alătura familiei statelor civilizate este unirea cu România

Singura cale de a ne alătura familiei statelor civilizate este unirea cu România. De această părere este scriitorul basarabean Vitalie Vovc, stabilit cu familia la Paris de peste 20 de ani.

El este consultant în organizări şi marketing și din cauza carantinei de ceva timp munceşte de acasă, iar pandemia de COVID 19 nu l-a împiedicat să revină în Republica Moldova. Astfel, sursa a menționat că urmărește cu interes evoluțiile de pe scena social-politică de acolo.

Fiind întrebat ce asemănări și ce deosebiri ar avea Republica Moldova de acum 29 de ani, cea de azi și cea de peste 29 de ani, Vitalie Vovc a menționat că ar face o altă comparație. „Republica Moldova după 29 de ani de nu știu ce fel de parcurs, căci numai proeuropean nu a fost, de independență și teritoriul Basarabiei din perioada interbelică care a durat doar 22 de ani și vom vedea că în acei 22 de ani, de la 1918 până la 1940, am avut și o economie, și o bunăstare, și o creștere semnificativă a populației, și vedem unde am ajuns astăzi, după 29 de ani”, a remarcat scriitorul într-un interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, referindu-se la soarta Republicii Moldova peste 29 de ani, sursa a menționat că aceasta depinde de ce vom face mai departe. „Revenim în sânul Uniunii Europene și există o singură cale astăzi pentru ca să ne alăturăm familiei statelor civilizate care este unirea cu România, altă cale nu există, în special de la Brexit încoace, ori devenim un fel de enclavă rusească, un fel de Kaliningrad. Astea sunt două alegeri, a treia cale nu există”, a mai subliniat Vitalie Vovc.

Preluat: https://infoprut.ro/66687-scriitor-basarabean-despre-situatia-din-republica-moldova-singura-cale-de-a-ne-alatura-familiei-statelor-civilizate-este-unirea-cu-romania.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: