Școlile din R. Moldova, chemate să se alăture proiectului USAID „Clasa Viitorului” ~ InfoPrut

Încă zece instituții de învățământ din R. Moldova se pot alătura rețelei „Clasa Viitorului” pe parcursul anului 2022 și să beneficieze de sprijin financiar în formă de echipament digital performant și mobilier modern și flexibil, în valoare de până la 180 000 de lei fiecare.

Concursul a fost lansat în cadrul proiectului „Clasa Viitorului”, ediția a IV-a, implementat sub egida Ministerului Educației și Cercetării și cu sprijinul financiar al USAID și al Suediei prin intermediul proiectului „Tehnologiile Viitorului” și „Junior Achievement Moldova”.

Instituțiile de învățământ vor putea alege din cele peste 39 de tipuri de tehnologii și echipamente digitale utilizate în „Clasa Viitorului”, printre care ecrane interactive SMART, seturi de robotică, senzori, microcircuite, ochelari VR, imprimante 3D, drone, laboratoare digitale, camere panoramice, dispozitive și sisteme pentru casa inteligentă etc. Acestea permit explicarea fenomenelor și a conceptelor din fizică, chimie, biologie, matematică, informatică, istorie, dar și dezvoltă creativitatea, logica, abilitățile de comunicare și lucru în echipă.

Proiectul „Clasa Viitorului” are drept scop transformarea digitală a educației, oferind un spațiu de învățare prietenos și inspirațional, cu abordări pedagogice interdisciplinare și inovative, prin utilizarea tehnologiilor și echipamentelor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev.

În „Clasa Viitorului”, elevii își pot dezvolta abilități digitale și competențe necesare secolului 21.  Ei sunt încurajați și motivați să urmeze cariere în domeniile științei, tehnologiei și ingineriei prin promovarea metodelor de instruire creative, colaborative, automotivante și antreprenoriale, bazate pe proiecte, care integrează cunoștințe și abilități din diferite subiecte, mai ales: științe, tehnologie, inginerie, arte și matematică (STEAM).

Mai multe detalii se găsesc AICI.

Preluat: https://infoprut.ro/89516-scolile-din-r-moldova-chemate-sa-se-alature-proiectului-usaid-clasa-viitorului.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: