Schimb de experiență între Ministerele Agriculturii din România și R. Moldova. Când va avea loc ședința comună la București

Ministerele Agriculturii de la București și Chișinău ar urma să se întrunească, la sfârșitul acestei săptămâni, într-o ședință comună. Un anunț în acest sens a fost făcut de Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. 

Potrivit oficialului, o delegație extinsă a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău va merge joi, 8 septembrie, într-o vizită oficială la București.

Vineri, toată ziua lucrăm cu Ministerul de Externe după care vom avea o vizită. Vor merge secretari de stat, șefi de direcție pentru a stabili relații personale cu omologii lor de la București. Vreau ca ei să facă schimb de numere de telefon, să aibă posibilitatea să comunice. Noi avem nevoie de susținere în ceea ce privește armonizarea legislativă, noi avem nevoie de experiența lor”, a declarat Vladimir Bolea în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

De asemenea, oficialul de la Chișinău a mai subliniat că este necesar un schimb de experiență pentru a putea fi mai utili agricultorilor pe plan local.

Dacă vorbim despre oportunități, mi-ar plăcea dacă producătorii și procesatorii de materie primă din Republica Moldova, care până astăzi își făceau importuri de materie primă din Belarus, s-ar orienta, de exemplu, la producătorii de materie primă din România. Vorbim despre o calitate controlată, o calitate deosebită a produselor și ar face import, chiar și aceleași produse lactate. Noi avem un foarte mare deficit”, a menționat ministrul Agriculturii de la Chișinău.

Preluat: https://infoprut.ro/94959-schimb-de-experienta-intre-ministerele-agriculturii-din-romania-si-r-moldova-cand-va-avea-loc-sedinta-comuna-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns