Salvatorii de la SMURD Iași, misiune pentru un pacient din Republica Moldova ~ InfoPrut

Un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat luni după amiază o intervenție transfrontalieră de la Iași  spre Chișinău pentru a transporta un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a suportat mai multe fracturi în urma unui accident de circulație cu motocicleta.

Pe parcursul zborului acesta a fost monitorizat strict de către echipajul de medici și paramedici SMURD Romînia și nu a suportat complicații.

La Chișinău elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde pacientul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 aceasta este a nouăsprezecea operațiune aero -medicală realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Proiectul SMURD a fost demarat în Republica Moldova, în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.

Preluat: https://infoprut.ro/67887-salvatorii-de-la-smurd-iasi-misiune-pentru-un-pacient-din-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: