Vizite de lucru cu Iohannis, Orban și Firea


Vă mai aduceți aminte de sloganul anilor 1990? ”Iliescu apare!/ Soarele răsare”! A fost lansat pe ploaie și am avut un succes agricol, dar și electoral. Era o prelungire a strigăturilor concepute de propagandiști pentru vizitele tovarășiului. Care vizite se reiau peste ani. Și coloană de mașini, protejată pe la toate intersecțiile de polițiști și polițiste. Și care vizite se repetă cu rost și fără rost. Ultimele au un anume haz. Ne arată cîtă propagandă este în mintea politicienilor români. Cam tot atîta cîtă am moștenit de la predecesori. Ludovic Orban a inaugurat lucrările la 10-15 metri de centură a Capitalei și evenimentul a fost sărbătorit cu artificii ca la Anul Nou și ca la intrarea României în Uniunea Europeană. Mai nou, și cînd intrăm în belele tragem cîte o ploaie de artificii ca să colorăm situația nefericită.

La fel procedează și Gabriela Firea. Zi de zi pe televiziunile miluite cu cîteva milioane de euro (nu le cercetează nici DNA, nici Parchetul General și nici ofițerii acoperiți din primărie nu-i raportează președintelui). E campanie electorală și abia schimbă bluzele și poșeta ca să ne anunțe pe aceleași televiziuni succesele, inaugurările și investițiile acestui mandat de condiție modestă. Ba mai zilele trecute a făcut eveniment din prezentarea unor fotografii de machetă din bucătăriile doctorilor, în apartamentele pentru medici.

Toată lumea raportează, inaugurează și scoate ochii populației cu tot soiul de realizări umflate. A fost inaugurat podul de la Ciurel care este cel mai nu știu cum din Europa, dar nu folosește la nici o decongestionare importantă de trafic.

Adevărul este că boala raportărilor fictive și ale inaugurărilor solemne are trei soliști care, în loc să impresioneze, stîrnesc rîsul. Klaus Iohannis a blocat inaugurarea metroului pînă cînd a ajuns el în București și pînă a găsit o gaură în program. Și astfel magistrala 5, cea mai scumpă și mai mare învîrteală de la Metrou din ultimii 30 de ani, a fost inaugurată cînd președintele, omul cu zero contribuție la nașterea, finalizarea sau inaugurarea acesteia, a avut timp să vină și să se arate nației într-o plimbare automatizată. Plictisit de moarte la Cotroceni, Klaus Iohannis nu mai poate merge în vacanțe. N-are cum. Și nici nu se poate agăța de o vizită de stat. Nu-l invită nimeni. În plus, conform legilor din țările în care și-ar putea face cîte o lipeală, este obligat să stea cel puțin o săptămînă sau două în carantină. Așa că președintele României s-a reprofilat pe conferințe de presă unde esența constă din ascultarea întrebărilor și în inaugurări de obiective cu care n-are nici o legătură. A amînat zile întregi funcționarea magistralei 5 pentru a o putea lega de activitatea sa și de performanțele PNL, deși lucrarea amintită, după cum ne arată comunicatul oficial, este încă departe de a fi terminată.

Dar cea mai comică inaugurare a avut loc pe lîngă Iernut, pe cîmp, la un ciot din autostrada Transilvania, inaugurare cuplată și cu o vizită pe la Sibiu. Klaus Iohannis a trecut pe acasă să-și ude florile și să-și vadă nevasta și a dat noroc cu cotul cu tot felul de ghiocei politici. Și cu acest prilej a anunțat poporul român că s-a dus nu pentru festivitate, ci pentru a da un impuls la desfășurarea lucrărilor. Nu cred că era vorba de toate lucrările de pe la autostrăzi, ci doar la cea de la autostrada neterminată, rămasă de la partenerii strategici, unde președintele se teme că ar putea dura pînă la un secol.

Dacă s-a dus domnia sa și și-a ciocnit coatele de ale asistenței slugarnice, de îndată lucrările prind viteză. ”Klaus vorbește/ Autostrada crește”. Nu mai rămîne decît ”Iohannis dispune/ Orban e-o minune”. Presupun că președintele nu a realizat penibilul situației!

Cîțiva jurnaliști (dintre cei care nu culeg scame de pe reverele parfumate ale președintelui și ale primului ministru) au avut ideea nostimă de a pune vocea lui Nicolae Ceaușescu pe imaginile discursului de îmbărbătare a lui Klaus Iohannis. S-a potrivit perfect și ne-a trimis cu gîndul la goliciunea momentelor care copleșesc televiziunile în aceste zile.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Preluat: https://www.cotidianul.ro/vizite-de-lucru-cu-iohannis-orban-si-firea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: