România, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova

România va acorda un nou ajutor umanitar de urgență pentru a asigura buna funcționare a sistemului energetic a Republicii Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, miercuri, 25 mai, de Guvernul de la București. 

„Pentru Republica Moldova, România va acorda ajutor umanitar de urgență cu titlu gratuit pentru a asigura buna funcționare a sistemului energetic. În acest sens, a fost aprobată prin hotărâre de guvern scoaterea din Rezerva de Stat a circa 130.000 de litri de motorină, 113.000 litri de benzină și alte 5 milioane de litri de păcură, în valoare de aproximativ 19 milioane de lei. Este un ajutor care va consolida, va crește securitatea energetică a Republicii Moldova și este răspunsul concret pe care România îl dă solicitării adresate prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România”, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București.

De asemenea, Guvernul României a mai aprobat astăzi și alte două hotărâri privind acordarea de ajutoare umanitare de urgență în sprijinul Ucrainei, dar și al refugiaților ucraineni aflați în România.

Amintim că, în această primăvară, România a mai acordat un ajutor de urgență pentru Republica Moldova, ce a constat în 155.443 litri de motorină, 150.993 litri de benzină și 5000 tone de păcură.

Preluat: https://infoprut.ro/90983-romania-un-nou-ajutor-umanitar-pentru-republica-moldova-2.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: