Rezoluție legată de Republica Moldova, adoptată la Congresul AUR de la București ~ InfoPrut

În cadrul Congresului extraordinar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care a avut loc duminică, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, la Palatul Parlamentului din București a fost adoptată Rezoluția „Reîntregirea națională a României”.

„Pericolul invaziei, al ocupației militare ruse și impunerea federalizării, adică a transnistrizării, este unul real. Singura soluție de securitate reală pe care o are spațiul Republicii Moldova este integrarea în NATO, iar aceasta se poate face doar prin Unirea cu România, unica garanție sigură și umbrelă de securitate pentru oamenii din Republica Moldova”, se menționează în textul rezoluției.

Totodată, Rezoluția abordează subiectul „iluzoriei integrări europene” a Republicii Moldova, al înființării unui Fond românesc de investiții și integrare, pentru achiziția de active din Republica Moldova, dar și al urgentării interconectării sistemelor energetice din România și Republica Moldova.

„A venit momentul ca România să nu mai întrețină financiar guvernările separatiste de la Chișinău, indiferent de numele pe care îl poartă acestea, de culoarea politică sau de iluziile pentru viitor, promise populației. Fluxul de bani și beneficii, care au îmbogățit clasa politică din Republica Moldova până acum, în timp ce populația a sărăcit, trebuie tăiat de la rădăcină”, mai precizează sursa citată.

În final, AUR și-a asumat că va întreprinde „toate demersurile politice necesare pentru dispariția graniței de pe Prut și pentru înfăptuirea unității naționale depline în cadrul Europei unite și al NATO”.

La Congresul AUR a fost aleasă noua conducere a partidului. Astfel, cu o majoritate covârșitoare, George Simion a fost ales președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. Acesta a obținut cu moțiunea „România bogată: creștină și democrată” 784 din 832 de voturi.

Din echipa de conducere propusă de George Simion fac parte și zece basarabeni.

Preluat: https://infoprut.ro/88376-rezolutie-legata-de-republica-moldova-adoptata-la-congresul-aur-de-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: