Republica Moldova, locul III la un concurs internațional de aplicații mobile din Coreea de Sud ~ InfoPrut

Echipa Republicii Moldova „Green Energy”, formată din Irina Grosu și Gheorghe Manolache, elevi în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Miron Costin” din or. Florești, a obținut locul III la concursul internațional „The 12th e-ICON World Contest”, organizat de Ministerul Educației din Republica Coreea.

„e-ICON World Contest” este un concurs în care elevii din Coreea de Sud și din alte state formează o echipă globală pentru a dezvolta și partaja conținut de învățare online care poate fi folosit în educație. În acest an, la competiția „The 12th e-ICON World Contest” au concurat aproximativ 100 de echipe din 20 de state, inclusiv trei echipe din Republica Moldova.

Elevii din R. Moldova au dezvoltat o aplicație mobilă, având la bază obiectivul global „Good Health and Well-Being” pentru combaterea obiceiurilor alimentare greșite (Poor Eating Habits) pe care le au oamenii. Aplicația le oferă utilizatorilor o listă de misiuni cu privire la obiceiurile alimentare corecte, pe care aceștia trebuie să le realizeze zilnic.

Echipa „Green Energy” din orașul Florești a obținut, de asemenea, locul I la competiția „Tekwill Junior Ambassadors”, organizată în aprilie 2022 de „Tekwill în Fiecare Școală”, dezvoltând o aplicație în scop educațional privind reducerea poluării mediului prin salubrizare.

Preluat: https://infoprut.ro/95037-republica-moldova-locul-iii-la-un-concurs-international-de-aplicatii-mobile-din-coreea-de-sud.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: