Regiunea transnistreană prelungește din nou starea de urgență

Regimul stării de urgență din regiunea transnistreană a fost prelungit până la 15 iunie 2020. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al liderului separatist de la Tiraspol.  

„După ce situația a fost discutată cu membrii centrului operațional, a fost luată decizia de a extinde starea de urgență până la 15 iunie. În viitorul apropiat va fi semnat un decret în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă.

În Transnistria, starea de urgență a fost introdusă de la 17 martie până la 1 mai, apoi a fost prelungită până la 1 iunie. Săptămâna trecută, au fost ridicate câteva restricții. Astfel, au fost redeschise centrele comerciale, piețele de construcții și magazinele nealimentare. Însă, ulterior în regiune s-a înregistrat un număr record de infecții cu COVID-19.

Amintim că în perioada stării de urgență, Tiraspolul a instalat ilegal circa 37 de posturi în jurul localităților aflate sub controlul autorităților constituționale, iar încercările observatorilor militari din Forțele Mixte de Pacificare de a se deplasa la fața locului, pentru a documenta regulamentar încălcările, au fost blocate de fiecare dată de către partea transnistreană.

În acest sens, Chișinăul își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că acele posturi ilegale nu vor fi eliminate după încheierea pandemiei, așa cum a anunțat Tiraspolul. Astfel, autoritățile de la Chișinău vor fi puse în fața faptului împlinit și a unei noi probleme pe ordinea de zi, în condițiile în care autoizolarea acestora a fost extinsă.

Preluat: https://infoprut.ro/62776-regiunea-transnistreana-prelungeste-din-nou-starea-de-urgenta.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: