Regiunea transnistreană a Republicii Moldova se află în planul rușilor privind controlul deplin al sudului Ucrainei.

Regiunea transnistreană a Republicii Moldova se află în planul rușilor privind controlul deplin al sudului Ucrainei. Acest lucru reiese din declarațiile comandantului adjunct al Districtului militar central al Rusiei, generalul Rustam Minnekaiev, care a dezvăluit recent intențiile rușilor în această etapă a războiului din Ucraina. 

Potrivit acestuia, Rusia vrea să preia controlul deplin în Donbas și în sudul Ucrainei, pentru a crea un coridor terestru spre Crimeea, dar și o altă ieșire către regiunea transnistreană.

De la debutul fazei a doua a operațiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul din obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei”, a declarat generalul Rustam Minnekaiev, transmite presa rusă.

Potrivit generalului rus, acest lucru va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, „precum și să se pună presiune asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene, porturilor de la Marea Neagră pe unde se fac livrările de produse agricole, metalurgice”.

Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației care vorbește limba rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Toată Europa, toată planeta era atunci împotriva noastră. Este același lucru acum, ei nu au iubit niciodată Rusia”. 

Generalul rus a mai declarat că „superioritatea tehnică a armatei ruse asupra armatei ucrainene pe uscat, pe mare și în spațiul aerian este evidentă”.

Potrivit acestuia, așa-zisa operațiune specială a Rusiei în Ucraina ar trebui „dusă cu succes la încheierea ei logică”. El a declarat că toate sarcinile stabilite vor fi finalizate. „Nu am început acest război, dar îl vom termina”, a spus Minnekaiev.

Amintim că ministrul rus de Externe a anunțat pe 19 aprilie începerea fazei a doua a ceea ce Rusia numește „operațiunea militară specială” în Ucraina. În realitate, Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022.

Preluat: https://infoprut.ro/89633-regiunea-transnistreana-in-planul-rusilor-privind-controlul-deplin-al-sudului-ucrainei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: