Grupul german Dalli închide fabrica, cu 200 angajați, de la Timișoara

Compania germană Dalli, o afacere de familie la a cincea generație, principalul producător de detergent din România, în portofoliu cu branduri precum DASH și BONUX, se retrage din Timișoara, unde fabrica de detergenți ar urma să fie închisă până la finalul acestui an, dacă nu se va reuși vânzarea sau închirierea acesteia.

În 2020, conform ultimelor date, analizate de Profit.ro, Dalli Production Romania a avut afaceri de 434,3 milioane lei și un profit de 7,5 milioane lei, atunci cu 320 de angajați.

Fabrica este una de tradiție, anterior fiind cunoscută ca Detergenți SA Timișoara. În 2014, grupul german Dalli a cumpărat-o fabrica de la gigantul american Procter & Gamble (P&G).

Reprezentanții Dalli Group au transmis un punct de vedere, în care arată că “modificări continue ale pieței, precum și prețuri aflate în creștere la materii prime și energie, forțează o restructurare fundamentală pentru a asigura viitorul companiei”, de acest proces de restructurare fiind vizate și alte filiale din Europa. Programul companiei prevede optimizarea sortimentelor, structură organizațională nouă, precum și consolidarea locațiilor, arată Agerpres. “Obiectivul este de a consolida poziția de lider european ca producător de mărci de calitate și mărci comerciale de calitate, în domeniile Personal Care și Home Care. Se planifică diminuarea numărului de salariați de la fabricile din Stolberg, FlörsheimDalsheim, Hoensbroek și Heerde, precum și despărțirea de fabricile din Timișoara și Warth”, se arată în răspunsul companiei

Conform sursei citate, compania “reacționează la condițiile dificile de pe piață în branșa bunurilor de consum și își realinează activitățile pentru viitor”. “Ne aflăm în fața celei mai mari provocări din istoria Dalli-Group. Ca afacere de familie suntem conștienți de responsabilitatea pe care o purtăm. Dorim să asigurăm viitorul companiei din propria forță, unul sustenabil și pe lungă durată”,

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: