R. Moldova nu recunoaște așa-numitul „scrutin” din regiunea Osetia de Sud a Georgiei

Republica Moldova nu recunoaște așa-numitul „scrutin” care se va desfășura pe teritoriul regiunii Tskhinvali/Osetia de Sud din Georgia la 10 aprilie 2022. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul de Externe de la Chișinău. 

De asemenea, Republica Moldova reconfirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

Împărtășim pe deplin îngrijorările autorităților constituționale georgiene în legătură cu intenția de organizare în această regiune a Georgiei a așa-zisului „referendum” și condamnăm acest act de încălcare a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional, consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki”, se arată în reacția Ministerului de Externe de la Chișinău.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează poziția principială a Republicii Moldova că orice încercări de ocupare sau anexare a teritoriilor unui stat independent constituie o amenințare gravă la adresa păcii, securității și stabilității internaționale.

Preluat: https://infoprut.ro/88963-r-moldova-nu-recunoaste-asa-numitul-scrutin-din-regiunea-osetia-de-sud-a-georgiei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: