Silviu Păunescu (AUR) solicită deblocarea fondurilor destinate modernizării străzilor din orașul Amara

Amara, altădată un obiectiv turistic important pe harta României, a devenit de nerecunoscut din cauza autorităților centrale și locale iresponsabile. Fără o strategie coerentă, stațiunea și-a pierdut prestigiul de care se bucura acum 30 de ani. Fonduri pentru modernizarea infrastructurii și dezvoltarea orașului există, însă banii sunt blocați. Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu solicită intervenția ministrului Dezvoltării, Attila Cseke, pentru remedierea de urgență a acestei situații.

Ministerul Dezvoltării a transmis, prin adresa nr. 30646/7.03.2022 referitoare la Legea bugetului de stat, către Compania Națională de Investiții și primăria orașului Amara faptul că la capitolul 5001 este prevăzuta suma de 5.300.000 lei ce are drept destinație finanțarea obiectivelor de investiții „Modernizare străzi în orașul – stațiune Amara, județul Ialomița”.

Din păcate, la solicitarea Primăriei Amara, din data de 16.03.2022, Compania Națională de Investiții a informat că nu finanțează obiective de investiții de asfaltare și modernizare străzi; în plus, la data menționată, neregăsindu-se în bugetul Companiei suma de 5.300.000 lei alocată prin Legea bugetului de stat UAT Amara”, punctează Păunescu.

Deputatul AUR de Ialomița solicită intervenția ministrului Attila Cseke pentru deblocarea celor 5.300.000 de lei deoarece sumele aprobate sunt disponibile exclusiv pentru anul 2022, neutilizarea acestora ducând la anularea lor.

Totodată, Silviu Păunescu a adresat ministrului Dezvoltării următoarele întrebări:

  1. De ce până astăzi, 4 aprilie 2022, nu a fost deblocată suma de 5.300.000 lei prevăzută în Legea bugetului de stat către bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Amara?
  2. Ce măsuri veți întreprinde pentru a urgenta această deblocare de fonduri, pentru a nu se risca pierderea finanțării?
%d blogeri au apreciat: