R. Moldova exclude regimul de izolare pentru cetățenii veniți din „zona verde” ~ InfoPrut

Cetăţenii Republicii Moldova care revin din străinătate nu vor mai avea obligaţia de a sta 14 zile în carantină. Măsura restrictivă e ridicată doar în cazul persoanelor care vin din state incluse în Zona Verde și nu prezintă risc sporit de infecţie cu noul coronavirus. Decizia a fost luată vineri în cadrul şedinţei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.

Sursa foto: border.gov.md

„De la 1 septembrie să excludem obligativitatea regimului de autorizalorare pentru cetățenii R. Moldova care revin din statele incluse în aşa-numitele zone verzi. Există o asemenea listă, ea va fi actualizată o dată pe săptămână de Ministerul Sănătăţii. Să fim responsabili, dacă vă porniti acasă dintr-o ţară din zona roșie să respectaţi regimul de autoizolare”, a declarat premierul R. Moldova, Ion Chicu.

În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

La începutul lunii august, Partidul Acțiune și Solidaritate cerea Guvernului să elimine cerința de autoizolare timp de 14 zile pentru cei care vin din state cu rate mici de infectare.

Maia Sandu scria pe pagina sa de Facebook că „Guvernele altor țări au reușit să reducă numărul de îmbolnăviri și au permis mișcarea liberă a oamenilor în țări unde rata de infectare este joasă. Guvernul lui Dodon nici nu a reușit să reducă numărul de infectări, astfel plasând Moldova în lista țărilor pentru care se aplică restricții și carantină, dar nici nu permite cetățenilor proprii care vin din țări din lista verde să revină acasă fără a sta în autoizolare”.

Republica Moldova a înregistrat, până în acest moment, 32.484 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 22.683 tratate și vindecare și 929 de decese.

Preluat: https://infoprut.ro/66488-r-moldova-exclude-regimul-de-izolare-pentru-cetatenii-veniti-din-zona-verde.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: