Cu ministru la dezvoltare și secretar la interne, liberalii din Vrancea execută antreprenorii care nu se supun politic

Scapi de dracul și dai de taică-su, așa s-ar putea spune că se întâmplă în Vrancea.

Adică vrei să scapi de Oprișan dar dai de taică-su, iar lupii noi sunt flămânzi după ce 30 de ani de stat la coadă… și pare că vor mai sta alți patru ani, căci haita liberală nu convinge mai mult decât turma socialistă.

Cu un ministru la dezvoltare care nu știe să lege coerent cinci cuvinte succesiv(Ion Ștefan) și cu un secretar de stat la interne(Stroe Norocel) ce îi plimbă mapa dezastruosului Vela, liberalii vrânceni se simt protejați și sunt pe cai mari.

E o vorbă la români: dăi prostului puterea și vezi apoi de ce este în stare, sau cum ar spune excelența sa Ion Ștefan: „întreab-o pe mă-ta”, asta în timp ce își punea pavele în curte chiar în timpul programului.

Prin minister vorbe sunt multe, dar nu au cui să le spună deoarece ministrul vrâncean nu prea ajunge la muncă: este în campanie electorală pentru partid, nu pentru cetățeni. Spunem asta deoarece nici un contract de finanțare important nu s-a semnat de când a ajuns ministru, mai mult de atât, plățile pentru contractele încheiate de fostul guvern întârzie să apară în Vrancea.

Ca să fim mai clari: pentru că PNL este în campanie electorală primarii din Vrancea nu pot beneficia de banii lor până la alegeri. Pretexte se tot dau dar un lucru este clar: proiectele desfăsurate prin MDRAP sunt în mare parte blocate.

Dar nu e de ajuns: campania electorală cere susținere financiară și milioanele de euro donate de liberalii din Vrancea la europarlamentare și prezidențiale trebuie recuperate. Asta este ceva oficial: Ion Ștefan a donat la partid sume importante de bani, de ordinul milioanelor.

Așa că s-au pus noii șefi liberali de instituții să execute cu amenzi toate firmele din județ care nu se supun politic. Zeci de antreprenori au primit amenzi, unele duse prin poștă, adică fără ca vrâncenii să știe cum și când s-au făcut controalele.

Nici cu liberalul vrâncean Stroe Norocel de la interne nu prea avem cu ce să ne lăudăm: îi plimbă valiza lui Vela și împreună poartă răspunderea proastei gestionări a crizei pandemice. Norocel, Vela și compania liberală de la internă au reușit să închidă zeci de mii de firme ale antreprenorilor români, iar domeniul HORECA încă suferă în urmă măsurilor aberante luate la interne. Ce să faci dacă pui politruci care nu au muncit o zi în viața ca să conducă niște ministere. La București salariul vine chiar dacă se lucrează, chiar dacă nu. Un secretar de stat și un ministru pleacă acasă cu câteva mii de euro lunar, bani numai buni de investit într-o campanie electorală că doar așa este în afaceri: nu poți faci bani dacă nu bagi bani.

Ori politica este cea mai bună afacere.

sursa informației chiar aici

%d blogeri au apreciat: