Producător de echipamente medicale din Cehia, donație de paturi pentru un spital din R. Moldova ~ InfoPrut

Opt paturi multifuncționale, în valoare de peste 37 mii de euro,  au fost donate de o companie cehă Centrului de îngrijiri paliative din satul Zubrești, raionul Strășeni.

„Mulțumim companiei cehe pentru donația generoasă, care este foarte importantă pentru pacienți. Aceasta ușurează activitatea personalului medical. De asemenea, subliniez că, Cehia ramâne un partener fidel al Republicii Moldova, oferind ajutoare importante. Apreciem enorm și manifestăm recunoștință pentru toate donațiile oferite de Guvernul Republicii Cehe, care însumează zeci de milioane de lei”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Compania cehă produce echipamente medicale și paturi multifuncționale pentru spitale.

„Guvernul Cehiei este alături de Republica Moldova și avem foarte multe proiecte comune. Este foarte importantă donația oferită de compania cehă pentru centrul din Zubrești”, a menționat Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký.

În anul 2015, Centrul de îngrijiri paliative din Zubrești a beneficiat de șase paturi multifuncționale, finanțate din proiectele de Cooperare și Dezvoltare ale Republicii Cehe. Anual acesta oferă îngrijiri pentru 320 de pacienți, printre care sunt și copii.

Preluat: https://infoprut.ro/90439-producator-de-echipamente-medicale-din-cehia-donatie-de-paturi-pentru-un-spital-din-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: