Primarul de Iași, către premierul R. Moldova: Cum poți să te superi pe un repetent la istorie că ia note mici? Nu va dura foarte mult și n-o să mai fiți nimic, dar absolut nimic

Atacul dur al premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, la adresa României, a generat revoltă, inclusiv la Iași. Primarul Mihai Chirica îi transmite lui Chicu scuze publice „vremelnicului” prim-ministru de la Chișinău, pentru că acesta a ratat șansa de a rămâne în cartea de istorie a Moldovei. Chirica, însă, subliniază că nu poți avea așteptări și nu te poți supăra pe un repetent la istorie că ia note mici.

Tot ce a făcut și va mai face România pentru cetățenii Basarabiei este pentru că această națiune este călcată în picioare de proprii ei conducători, este umilită și sărăcită, vândută la străini și, mai nou, jignită. Ați jignit România, românii, limba română, istoria noastră comună, moșii și strămoșii noștri, pe propria dumneavoastră mamă și pe copiii care-i aveți. Ați vorbit urât în limba română despre țara care, cu același grai, a întins o mână de ajutor. Și nu suntem o țară bogată, dar din puținul nostru am dăruit celor care au același sânge ca noi. Ați jignit milioane de basarabeni care au și cetățenie română, au copii aici la școală, au afaceri prospere la noi și se uită cu mândrie la istoria noastră comună”, i-a atras atenția edilul premierului Chicu.

Mihai Chirica l-a îndemnat pe șeful Executivului de la Chișinău să facă un exercițiu de imaginație: „Nu ne-am supărat, căci nu merită atenția ceea ce ați spus despre noi toți, dar imaginați-vă cum ar fi fost dacă germanii din estul zidului Berlinului îi apostrofau pe germanii din vest? Oare ce înțelegeți de aici? Se pare că mai nimic.”.

Primarul mun. Iași a amintit și de sacrificiul medicilor din România care au mers în misiune umanitară în Republica Moldova și care au fost infectați cu COVID-19 în timpul celor 15 zile de ajutor acordat. Totodată, Mihai Chirica a făcut și o predicție în legătură cu viitorul politic al lui Ion Chicu.

Nu suntem supărați, domnule Chicu, chiar dacă ne-am îmbolnăvit medicii, îngrijind pe ai noștri. Și știți de ce? Pentru că nu va dura foarte mult și dumneavoastră n-o să mai fiți nimic, dar absolut nimic, ci doar o pată roșie pe o floare albă – Basarabia!”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

În încheierea mesajului său, edilul de Iași a precizat că acuzațiile denigratoare ale prim-ministrului de la Chișinău l-au determinat să îi iubească și mai mult „pe frații din Moldova”.

Preluat: https://infoprut.ro/62586-primarul-de-iasi-catre-premierul-r-moldova-cum-sa-te-superi-pe-un-repetent-la-istorie-nu-va-dura-mult-si-n-o-sa-mai-fiti-nimic.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: