Suspendarea stării de alertă, în instanță. Avocat: demers esențial pentru democrația României – George Simion

Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat că va cere în instanță suspendarea stării de alertă. Acesta consideră că prin starea de alertă sunt “sugrumate” libertățile românilor.

“Voi depune în nume propriu această cerere, la Curtea de apel București. Oricine poate formula intervenție, cu condiția să aducă argumente favorabile suplimentare și să nu ducă la amanare”, a scris Piperea pe Facebook.

Avocatul susține că din punctul său de vedere acest demers este esențial pentru democrația României.

“Nu vreau să bravez, dar acest demers este esențial pentru democrația din România și pentru libertatea generațiilor viitoare. Libertățile se sugrumă treptat, pas cu pas (după cum se intitulează și cartea, tradusă în chineză, a unui anumit domn președinte), iar statul de drept se aneantizează în doze mici, greu de perceput. Dacă nu prinzi de veste, că în sindromul broaștei fierte, nu mai întelegi că ești fiert și de ce. De aceea, puteți ignora cu grație această acțiune și puteți să aplaudați când se va instaura din nou starea de urgență, în timp ce toată lumea în jurul nostru se trezește la viață. Sau puteți să vă răpiți 10 minute din timp și să reflectați la această acțiune”, a punctat avocatul.

Preluat: https://georgesimion.ro/stiri/2585/suspendarea-starii-de-alerta-in-instanta-avocat-demers-esential-pentru-democratia-romaniei/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: