Președintele României, propunere pentru Portugalia privind sprijinirea R. Moldova

Președintele României a invitat Portugalia să se alăture Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Discuții în acest sens au avut loc astăzi, la București, în cadrul unei întrevederi dintre președintele Klaus Iohannis și premierul portughez, António Costa. 

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat modalitățile de sprijinire a Republicii Moldova, în plan politic, în ceea ce privește cererea sa de aderare la UE, în plan economic și financiar, dar și pentru a face față atât numărului ridicat de refugiați, cât și provocărilor de securitate.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că România, împreună cu Franța și Germania, urmează să organizeze în perioada următoare o nouă reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova și a invitat Portugalia să se alăture acestor demersuri de sprijinire a Republicii Moldova.

În același context, Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în ceea ce privește aspirațiile legitime de a deveni membri ai UE.

Menționăm că, astăzi, și premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu omologul său portughez António Costa, în cadrul căreia s-a discutat despre ajutorul umanitar pe care România îl acordă Ucrainei şi despre măsurile luate în ansamblul UE pentru a putea sprijini atât Ucraina, cât și Republica Moldova şi Georgia. Totodată, oficialii și-au exprimat deschis sprijinul pentru ca fiecare dintre cele trei state să poată să urmeze parcursul de integrare european, bazat pe propriul merit.

Preluat: https://infoprut.ro/90741-presedintele-romaniei-propunere-pentru-portugalia-privind-sprijinirea-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: