Președintele României: Este nevoie de mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinău

Președintele României, Klaus Iohannis și președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, au discutat, miercuri, 4 mai 2022, la București și despre dificultățile majore cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina.

Este necesară mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinău, iar România și Germania au aceeași abordare, suntem alături de Republica Moldova și România contează pe sprijinul Germaniei în demersul de organizare, aici, la București, a celei de-a doua Conferințe a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”, a declarat președintele României, după întâlnirea cu omologul său german.

Totodată, Klaus Iohannis a reiterat faptul că România sprijină pe deplin integrarea Republicii Moldova, a Ucrainei și a Georgiei în Uniunea Europeană.

Amintim că președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a efectuat miercuri o vizită oficială la București și a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Preluat: https://infoprut.ro/90176-presedintele-romaniei-este-nevoie-de-mobilizarea-de-sprijin-consistent-pentru-chisinau.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: