Ministru: Risipa alimentară este poate unul dintre cei mai mari adversari ai propriei persoane

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, i-a încurajat din nou pe români să-i urmeze sfatul şi să mănânce înainte de a merge la cumpărături pentru a evita risipa alimentară, în condiţiile în care anul trecut în România s-au aruncat la gunoi cel puţin două miliarde de kilograme de alimente.

Acesta a fost întrebat la finalul şedinţei de Guvern dacă îşi urmează propriul sfat pe care l-a dat în urmă cu câteva zile, respectiv de a mânca înainte de a merge la cumpărături pentru a nu cumpăra mai multe alimente, într-un context în care s-a vorbit despre risipa alimentară.

„Întotdeauna îmi ascult instinctele. În primul rând, chiar dacă a generat o oarecare rumoare, este de datoria noastră să înţelegem că risipa alimentară este o problemă la nivel global. Ceea ce v-am spus că aplic pe propria persoană vine ca urmare a recomandărilor FAO, o Organizaţie a Naţiunilor Unite care pe anumite segmente de activitate face anumite recomandări, studii, cercetări ştiinţifice şi este extrem de important să înţelegem cu toţii că risipa alimentară este poate unul dintre cei mai mari adversari ai propriei persoane, pentru că în România, în anul 2021, s-au aruncat la gunoi cel puţin două miliarde de kilograme de alimente. Dacă transformăm această cantitate în bani o să ne dăm seama câţi bani aruncăm la gunoi, doar pentru simplul fapt că trebuie să fim mai atenţi şi mai echilibraţi în momentul în care ne facem cumpărăturile. Acesta a fost şi contextul integral al declaraţiilor mele. Evident că doar o părticică din declaraţia mea a fost prezentată public şi dacă vreţi să îmi urmaţi sfatul, vă încurajez încă o dată să o faceţi, pentru că vă asigur că va da roade, şi nu o spun numai eu, ci şi specialiştii în domeniu”, a răspuns Chesnoiu, scrie Agerpres.

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: