Președintele R. Moldova, mesaj de Ziua Tricolorului: „Steagul ne amintește mereu cine suntem”

„Steagul ne amintește mereu cine suntem”. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Drapelului Republicii Moldova. 

Evenimentul a avut loc în fața Guvernului de la Chișinău, unde pe catargul de 34 de metri a fost arborat în mod festiv Tricolorul.

Astfel, președintele Maia Sandu a subliniat în timpul discursului său că drapelul este cel mai „elocvent simbol” al statului, un simbol care „ne amintește mereu cine suntem” și „care ne reprezintă”. Șefa statului a chemat la consolidare în jurul acestui simbol și a spus că Ziua Drapelului este și ziua în care îi comemorăm și pe toți cei care s-au sacrificat pentru Tricolor.

Potrivit președintelui R. Moldova, cele trei benzi verticale – albastru, galben și roșu – sugerează și verticalitatea noastră.

În preajma lui stăm în picioare, căci respectul pentru el ține și de respectul de sine. Avem loc, fiecare, sub acest drapel, căci el reflectă unitatea intereselor tuturor cetățenilor noștri. Să ținem sus capul și flamura! Onor la Tricolor!”, a mai spus Maia Sandu.

La eveniment au mai participat și Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, dar și Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău. De asemenea, în cadrul acestei ceremonii, Garda de onoare a prezentat onorul militar la Tricolor.

Amintim că Republica Moldova sărbătorește Ziua Drapelului astăzi, la 32 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului ca drapel de stat. Sărbătoarea a fost instituită în 2010.

Tricolorul a fost arborat pe clădirea Parlamentului de Gheorghe Ghimpu, fratele președintelui de onoare al Partidului Liberal – Mihai Ghimpu pentru prima dată în 27 aprilie 1990.

Preluat: https://infoprut.ro/89841-presedintele-r-moldova-mesaj-de-ziua-tricolorului-steagul-ne-aminteste-mereu-cine-suntem.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: