Premierul de la București: Guvernul României, pregătit să sprijine R. Moldova în formularea răspunsului la chestionarul Comisiei Europene

Nicolae Ciucă, premierul de la București, a transmis un mesaj de susținere pentru Republica Moldova în contextul înmânării de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare la UE.

Salut noul pas al Republicii Moldova pe calea europeană. Guvernul României este pregătit să ofere sprijin în formularea răspunsului la chestionarul Comisiei Europene. Vrem să vedem Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Twitter.

Menționăm că astăzi, autoritățile de la Chișinău au primit de la comisarul pentru vecinătate și extindere chestionarul privind cererea de aderare la Uniunea Europeană. Răspunsurile la întrebările din chestionar vor reprezenta radiografia situației de moment din R. Moldova arătând nivelul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană și, în același timp, vor evidenția domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare.

Ulterior și președintele Klaus Iohannis a venit cu o reacție în acest sens, subliniind că „înmânarea de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova, iar România îi este alături și îi oferă tot sprijinul său”.

Preluat: https://infoprut.ro/89069-premierul-de-la-bucuresti-guvernul-romaniei-pregatit-sa-sprijine-r-moldova-in-formularea-raspunsului-la-chestionarul-comisiei-europene.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: