Opinie: Nu e nevoie de un intermediar ca Ceban între R. Moldova și România ~ InfoPrut

Primarii din România și-au dat seama ce scopuri urmărește primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, iar din acest motiv refuză să mai semneze acorduri de înfrățire, este de părere analistul politic de la București, Cristian Hrițuc.

„Au început să se prindă și primarii de la noi cum stă treaba cu Ion Ceban, primarul Chișinăului. Chițac, primarul Constanței, a anulat în ultimul moment acordul de înfrățire cu Chișinăul. Azi, Ceban dă reacții pline de venin, jignește și face spume la gură. Lui Ceban i se închid ușile în România. De ce? Nu e cinstit. Vrea pe banii României să își construiască imaginea de om politic acceptat de vest, în același timp face planuri cu Moscova cum să consolideze Coloana a 5-din Republica Moldova”, a scris Hrițuc pe pagina sa de Facebook.

Acesta subliniază că România ajută cetățenii din R. Moldova direct și nu este nevoie de un intermediar.

„Nu e nevoie de un intermediar de genul lui Ceban, care să ducă banii prin firmele agreate, ca astfel să își facă și rost de fonduri pentru campanie și imagine de acceptat și să se laude și cu realizările făcute de alții. Domnule Ceban, de la ruși cam câți bani ați luat că după atâtea vizite, ar fi trebuit să vedem rezultate spectaculoase. Aa, bani nu, doar indicații”, a conchis analistul.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat „înfrățirea” cu primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, la câteva ore după ce a anunțat evenimentul, spunând că s-a atribuit o „semnificație politică” semnării acordului. Evenimentul urma să aibă loc marți, la Prefectura Constanța. Acordul a fost aprobat anterior de consiliile locale din ambele orașe.

Preluat: https://infoprut.ro/89103-opinie-nu-e-nevoie-de-un-intermediar-ca-ceban-intre-r-moldova-si-romania.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: