O placă memorială, inaugurată pe strada Moldovei din Vilnius ~ InfoPrut

O placă memorială a fost dezvelită de autoritățile lituaniene pe strada Moldovei din Vilnius cu ocazia împlinirii a 32 de ani de când Parlamentul de la Chișinău a recunoscut independența țării baltice.

„În această zi, cu 32 de ani în urmă, Parlamentul R. Moldova a fost primul din lume care a recunoscut independența Lituaniei – o decizie curajoasă, în contextul în care R. Moldova încă mai era pe atunci parte a URSS. Acest moment istoric va fi marcat prin dezvelirea unei plăci pe strada Moldovei din Vilnius”, a scris Ministerul lituanian de Externe pe Twitter.

Inaugurarea oficială a plăcii comemorative pe strada Moldova din Vilnius a fost convenită de Președintele Republicii Moldova Maia Sandu și Președintele Lituaniei Gitanas Nausėda, în timpul vizitei oficiale la Chișinău a liderului lituanian, în perioada 13-14 mai 2021.

Exact 32 de ani în urmă, la 31 mai 1990, primul Parlament al Republicii Moldova a fost primul în lume care a recunoscut de facto restaurarea statului independent lituanian.

Preluat: https://infoprut.ro/91230-o-placa-memoriala-inaugurata-pe-strada-moldovei-din-vilnius.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: