Raisa Enachi (AUR) sesizează Ministerul Mediului cu privire la arderea ilegală a deșeurilor din județul Vaslui

Deputata AUR Raisa Enachi (AUR) sesizează Ministerul Mediului cu privire la arderea ilegală a deșeurilor pe raza județului Vaslui – situație semnalată de către cetățeni. Potrivit informațiilor, în fosta zonă industrială a municipiului Vaslui se ard deșeuri, iar uleiurile minerale rezultate în timpul dezmembrării deșeurilor feroase sunt lăsate să se scurgă în pământ sau sunt folosite pentru a arde plasticul sau cauciucul.

Proprietarii depozitelor de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, precum și ai perimetrului de lângă albia râului Bârlad, ignoră cu desăvârșire autoritățile municipale. Raisa Enachi, deputata AUR de Vaslui, consideră că este nevoie de intervenția autorităților centrale și solicită ministrului Tanczos Barna să ia măsuri.

„Arderea are loc în spatele limitei din fața drumului de pe strada Ceramica, care este protejată de clădiri, dar fumul produs ajunge la depozitul de pe strada Ceramica nr. 40, unde sunt depozitate produse alimentare. Sute de tone de cabluri sunt incendiate exclusiv noaptea pentru a extrage cupru și aluminiu”, precizează deputata.

Raisa Enachi solicită ministrului Mediului să efectueze verificări în zonele menționate și să comunice informații despre situația de la fața locului, precizând:

  1. Ce măsuri a luat Garda de Mediu în ceea ce privește activitatea poluantă a firmelor de colectare a deșeurilor?
  2. Care sunt principalele măsuri de combatere a transferurilor ilegale de deșeuri?
%d blogeri au apreciat: