Ministrul Energiei de la București, despre exportul de gaze: Republica Moldova, prioritatea României ~ InfoPrut

România va produce mai multe gaze decât consumă și ia în calcul exportul către statele care vor avea cea mai mare nevoie, inclusiv Republica Moldova, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ședința de Guvern.

Întrebat dacă România are o listă cu statele cărora le va exporta gaze româneşti, ministrul Virgil Popescu a spus că este vorba de Bulgaria, Grecia, Ungaria, dar în primul rând Republica Moldova.

„Investiţiile sunt cheia către independenţa şi securitatea energetică a României, care se vor face şi cu banii alocaţi din Fondul pentru Modernizare. Astăzi am adoptat această Ordonanţă de Urgenţă importantă care va permite gestionarea acestor fonduri. Aşa cum am anunţat la începutul lunii aprilie Comitetul de Investiţii a dat aprobarea pentru a primi anul acesta aproximativ 1,4 miliarde de euro, din Fondul pentru Modernizare, pentru proiecte importante de investiţii la CEO, Transelectrica, dar şi pentru modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică”, a mai spus Virgil Popescu.

Recent, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că tranzacţia în valoare de peste 1 miliard de dolari prin care Romgaz a cumpărat participaţia companiei Exxon aferentă perimetrului Neptun Deep dă României posibilitatea de a deveni un furnizor de securitate energetică regională.

Ministrul estimează că, în total, cantitatea gazelor din perimetrul Neptun Deep depăşeşte 100 de miliarde de metri cubi.

„Vorbim de o cantitate de gaze care practic dublează producţia României, care practic acoperă consumul şi dă posibilitate României să devină un furnizor de securitate energetică regională”, a afirmat ministrul.

Potrivit lui Virgil Popescu, din Marea Neagră pot fi scoase până la 200 de miliarde de metri cubi de gaz natural.

Preluat: https://infoprut.ro/90172-ministrul-energiei-de-la-bucuresti-despre-exportul-de-gaze-republica-moldova-prioritatea-romaniei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: