Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării de la București, vizită la Chișinău

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Ioan Burduja, va efectua o vizită la Chișinău, în perioada 16-17 iunie, la invitația viceprim-ministrului pentru digitalizare al R. Moldova, Iurie Țurcanu, anunță Agenția de Guvernare Electronică, transmite Radio Chișinău

Ministrul de la București va fi însoțit de o delegație compusă din reprezentanți ai Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, ai Autorității pentru Digitalizarea a României și ai Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică.

Scopul vizitei este implementarea Memorandumului de înțelegere în domeniul transformării digitale dintre Republica Moldova și România, semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României, la 11 februarie 2022.

Programul vizitei include ședința de constituire a Comisiei guvernamentale mixte pentru implementarea Memorandumului, care va pune bazele creării spațiului digital comun Republica Moldova – România, precum și întrevederi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu un grup de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

De asemenea, din program fac parte discuții bilaterale tematice cu reprezentanții celor trei instituții coordonate de vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, precum: Agenția de Guvernare Electronică, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și Agenția Servicii Publice.

Amintim că scopul Memorandumului semnat la 11 februarie curent este impulsionarea cooperării bilaterale și intensificarea parteneriatului strategic în domeniul transformării digitale dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României și crearea unui spațiu digital comun între cele două state.

Preluat: https://infoprut.ro/91805-ministrul-cercetarii-inovarii-si-digitalizarii-de-la-bucuresti-vizita-la-chisinau.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: