Clujeanul Vasile Dîncu, la reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, participă, miercuri și joi, la Bruxelles, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

„Împreună cu miniștri apărării din țările NATO, vom discuta despre definirea pachetului decizional şi despre perspectivele strategice ce vor conferi substanță Summit-ului NATO de la Madrid, de la sfârșitul acestei luni, pe componenta apărării.

În această seară, în cadrul unei cine de lucru, miniștrii aliați vor discuta cu partenerii consacrați, Finlanda și Suedia, precum și cu cei din vecinătatea estică, Georgia și Ucraina, despre situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă și perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE. La cina de lucru va participa și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell.

În marja reuniunii ministeriale, voi participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la inițiativa Statelor Unite ale Americii și prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin”, a transmis Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

 » Citiți tot articolul pe : www.zcj.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: