Ministerul de Externe de la Chișinău anunță care sunt cei 10 pași pentru aderarea la UE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat care sunt cei 10 pași pentru aderarea la UE. 

Potrivit sursei citate, Republica Moldova a transmis cererea de aderare la Consiliul UE la 3 martie 2022, iar la 11 aprilie a primit Chestionarul cu privire la cererea de aderare. Astfel, răspunsurile la Chestionar urmează a fi transmise Comisiei Europene în decurs de o lună.

În baza acestor răspunsuri, Comisia Europeană va elabora o Opinie și o va transmite Consiliului UE pentru a emite o decizie. Toate cele 27 de state membre urmează să decidă unanim oferirea statutului de țară candidat Republicii Moldova. Negocierile de aderare sunt deschise după acordul tuturor celor 27 de membri.

În timpul negocierilor, Republica Moldova va implementa legislația și standardele UE în toate cele 35 de capitole de negociere. După ce negocierile cu toate cele 27 de guverne ale UE sunt încheiate, Comisia Europeană emite o Opinie privind gradul de pregătire pentru ca statul să devină membru al UE.

În baza Opiniei, statele membre decid unanim să încheie negocierile. Parlamentul European oferă acordul său. Toate statele membre ale UE și țara candidat semnează și ratifică Tratatul de Aderare.

Preluat: https://infoprut.ro/89215-ministerul-de-externe-de-la-chisinau-anunta-care-sunt-cei-10-pasi-pentru-aderarea-la-ue.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: