Militarii din Republica Moldova, la un exercițiu de comunicații și informatică din România

Un contingent al Armatei din Republica Moldova participă la exercițiul de comunicații și informatică „Cetatea 2022”, care se desfășoară în perioada 5-23 septembrie, la Râșnov, România.

Acolo, militarii din Republica Moldova sunt implicați în două ateliere: tehnologii informaționale și securitate și apărare cibernetică. Aceștia sunt instruiți și testează, pe baza unui scenariu fictiv, capacitățile de monitorizare, detecție și reacție la atacuri cibernetice, într-un mediu interoperabil.

Exercițiul multinațional de comunicații și informatică „Cetatea 2022” reunește militari din România, Republica Moldova, Bulgaria și Italia.

Armata din Republica Moldova participă la exercițiul respectiv începând cu anul 2017.

„Cetatea” este un exercițiu tehnic destinat structurilor de comunicații și informatică pentru planificarea și realizarea sprijinului de specialitate necesar asigurării schimbului informațional la nivel strategic, operațional și tactic, într-un spațiu cibernetic ostil.

Preluat: https://infoprut.ro/94961-militarii-din-republica-moldova-la-un-exercitiu-de-comunicatii-si-informatica-din-romania.html

Lasă un răspuns