Majorări de pensii și alocații pentru copii în România. Cât va încasa un pensionar și cât va fi ajutorul pentru copii ~ InfoPrut

Pensiile din România vor crește începând cu prima zi a lunii septembrie, ca urmare a majorării cu 14% a punctului de pensie. Inițial, Legea pensiilor promitea o creștere de 40%, amânată însă din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus, notează B1 TV.

Potrivit noii majorări, valoarea punctului de pensie crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei.

Concret, un pensionar cu o pensie medie la nivel naţional de 1.339 de lei va primi în plus 187 de lei, ajungând la circa 1.526 de lei, care este echivalentul a aproximativ 315 euro.

Și pensia socială minimă garantată creşte de la 704 lei la 800 de lei. De asemenea, cuantumul indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, care reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie, creşte şi el de la 1.012 roni la 1.154 de lei, transmite sursa citată.

Todată, alocaţiile copiilor vor fi majorate cu 20% în luna septembrie. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că efortul financiar pentru creştere a alocaţiilor cu 20% este de 600 de milioane de lei, iar pentru creşterea cu 14% a pensiilor este de 4 miliarde de lei.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a subliniat că România este singura ţară europeană care face majorări de venituri în această perioadă.

„În momentul în care economia îşi va reveni şi lucrurile sunt pe stabilitate, se poate redeschide discuţia, însă creşterea făcută în acest moment este o creştere fundamentată şi răspunde posibilităţilor pe care le are bugetul după o perioadă extrem de dificilă”, a precizat ministrul.

Preluat: https://infoprut.ro/66914-majorari-de-pensii-si-alocatii-pentru-copii-in-romania-cat-va-incasa-un-pensionar-si-cat-va-fi-ajutorul-pentru-copii.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: