Maia Sandu: Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Mulțumim, România! ~ InfoPrut

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns sâmbătă la Chișinău. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce în aceeași zi a plecat din București.

Acest lot reprezintă prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația pe care Guvernul de la București le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor din Republica Moldova.

„Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană! Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare”, a scris președintele Maia Sandu pe Facebook.

Șeful statului a mai subliniat că vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză.

Amintim că președintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, pe 29 decembrie 2020, a anunțat un nou pachet de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, din care face parte și „furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19”. 

Astfel, la 24 februarie 2021, Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul respectiv ce urma a fi oferit imediat R. Moldova, iar două zile mai târziu, Florin Cîțu, premierul de la București, a anunțat că „în cel mai scurt timp vor pleca 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca către Republica Moldova”.

Preluat: https://infoprut.ro/74152-maia-sandu-vaccinul-impotriva-covid-19-a-ajuns-in-republica-moldova-multumim-romania.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: