Liderul separatist de la Tiraspol se declară dezgustat de declarațiile Maiei Sandu privind simbolistica de război a Rusiei

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a declarat iritat și dezgustat de decizia autorităților de la Chișinău de a interzice simbolistica de război a Rusiei pe teritoriul Republicii Moldova. 

Nu pot, pur și simplu nu am dreptul să nu observ acțiunile și comentariile conducătorilor Republicii Moldova cu privire la panglica Sfântului Gheorghe, unul dintre simbolurile Marii Victorii. O nouă afirmație a președintei republicii vecine, Maia Sandu, cu privire la faptul că „locul unor simboluri asemeni panglicii Sfântului Gheorghe este la groapa de gunoi a istoriei” stârnește o iritare vecină cu greața”, a scris Krasnoselski pe canalul său de pe Telegram, calificând Republica Moldova drept o „republică vecină”.

Amintim că astăzi președintele Maia Sandu a promulgat legea care interzice folosirea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor agresiunii ruse în Ucraina – însemnele „V” și „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe”.

În acest context, Maia Sandu a remarcat că „specularea victoriei din 1945 pentru a promova, astăzi, o agresiune militară împotriva Ucrainei este o ofensă adusă memoriei părinților și bunicilor noștri, care și-au dat viața pentru ca noi să putem trăi în pace”.  De asemenea, șefa statului a mai menționat că „trebuie să spunem un NU ferm războiului și simbolurilor acestuia. Să insistăm pe excluderea lor din comunitățile noastre. Locul acestor simboluri este alături de alte simboluri barbare ale distrugerii și morții – la coșul de gunoi al istoriei”. 

Astfel, președintele Republicii Moldova a îndemnat cetățenii la unitate și a spus că politicienii care speculează cu aceste simboluri și care le vor folosi, vor fi sancționați.

Subliniem că pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei moldovenești sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9 000 până la 18.000 de lei moldovenești.

Preluat: https://infoprut.ro/89453-liderul-separatist-de-la-tiraspol-se-declara-dezgustat-de-declaratiile-maiei-sandu-privind-simbolistica-de-razboi-a-rusiei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: