Italia, donație pentru salvatorii din Republica Moldova

Italia a donat patru autospeciale de intervenție pentru salvatorii din Republica Moldova.

Ceremonia de acordare a lotului de asistență umanitară a avut loc astăzi,12 aprilie, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Chișinău. La eveniment au participat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni și șeful IGSU, colonel Alexandru Oprea.

Potrivit ambasadorului Lorenzo Tomassoni, Italia susține cu fermitate efortul extraordinar și angajamentul remarcabil al R. Moldova și al cetățenilor săi în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni. „Suntem alături de R. Moldova, astfel încât împreună să facem față stării de urgență. Ne dorim ca pompierii din R. Moldova și din Italia să continue să se ajute reciproc și să învețe unii de la ceilalți, chiar și după război, care sperăm să se încheie cât mai curând”, a menționat ambasadorul Italiei în Republica Moldova.

La rândul său, Alexandru Oprea, șeful IGSU, a remarcat că de la începutul fluxului de refugiați din Ucraina, este pentru a treia oară când „simțim sprijinul poporului italian, care a venit sub formă de patru autospeciale de intervenție, fiind un exemplu de solidaritate europeană”. „Autospecialele vor deservi cetățenii din raioanele Ialoveni, Strășeni, Șoldănești și Ocnița, iar colegii din Italia, care au adus autospecialele, deja au instruit pompierii din R. Moldova privind modul de funcționare a acestora”, a subliniat șeful IGSU.

Totodată și Serghei Diaconu, secretarul general al Ministerului de Interne de la Chișinău, și-a exprimat recunoștința față de partenerii din Italia, care continuă să ofere sprijin constant pentru Republica Moldova.

Cele patru autospecialele de intervenție sunt destinate pentru lichidarea incendiilor, dar și pentru acțiuni de deblocare și descarcerare. Două autocisterne au volumul de 4 tone de apă, una este cu capacitate sporită, având un volum de 8 tone, iar ultima are volumul de 2 tone și este destinată și misiunilor de deblocare și descarcerare în caz de accidente de circulație.

Menționăm că aceasta nu este prima donație din partea Italiei. Acum o lună, peninsula a mai donat 20 de tone de bunuri pentru refugiații ucraineni care se află pe teritoriul Republicii Moldova, iar ulterior a mai oferit încă 500 de corturi. Ajutorul respectiv a fost acordat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Preluat: https://infoprut.ro/89123-italia-donatie-pentru-salvatorii-din-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: