Raisa Enachi (AUR): Solicit ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT. Apărarea țării implică și apărarea fermierilor

Alianța pentru Unirea Românilor, la inițiativa deputatei AUR Raisa Enachi, alături de Asociația Forța Fermierilor solicită ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume. Solicitarea vine ca urmare a întâlnirii de lucru dintre reprezentanții partidului AUR și reprezentanții Asociației Forța Fermierilor.

În actualul context internațional, soarta sectorului agroalimentar românesc în următoarele decenii este în pericol, iar participarea ministrului agriculturii în CSAT este esențială în acest moment. Membrii AFF consideră că este necesară o acțiune legislativă pentru a include ministrul Agriculturii în CSAT. Apărarea țării implică și apărarea fermierilor. Ei solicită liderilor tuturor partidelor parlamentare să caute un consens politic pentru modificarea Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În actualul prezent instabil, considerăm că este importantă renegocierea capitolului agricol al PNRR, în care acesta să fie conceput astfel încât să asigure securitatea alimentară a României și să contribuie la buna funcționare a piețelor agroalimentare din UE’‘, a declarat deputata AUR Raisa Enachi.

Partidul AUR susține toate măsurile de dezvoltare economică a României, iar solicitările celor 20 de mii de fermieri înscriși în AFF vor fi aduse în fața Parlamentului sub forma unor inițiative legislative. 

Asociaţia Forţa Fermierilor este o organizaţie profesională legal constituită şi care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile şi interesele legitime a 20.000 de membri înscrişi direct sau care fac parte din organizaţii afiliate la Asociaţia Forţa Fermierilor.  

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

%d blogeri au apreciat: