Iohannis: Din partea României, R. Moldova va primi tot ajutorul și expertiza de care va avea nevoie

România va oferi Republicii Moldova tot ajutorul și expertiza de care va avea nevoie în parcursul său european. Asigurările vin din partea președintelui Klaus Iohannis după decizia Consiliului European de a acorda statut de state candidate Ucrainei și R. Moldova și perspectivă europeană Georgiei.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă susținute în marja participării la reuniunea Consiliului European, șeful statului român a declarat că Ucraina, Republica Moldova și Georgia au primit un nou impuls și se vor pune pe treabă pentru a face reforme și a face următorul pas. „Sper că acest drum să fie cât mai scurt”, a adăugat președintele României.

Referindu-se la Republica Moldova, Klaus Iohannis a mai declarat că „din partea României, Moldova va primi absolut tot ajutorul de care are nevoie și, cu siguranță, noi vom veni cu toată experiența și expertiza pe care am acumulat-o în acești ani, în faza de candidat, dar și în faza de proaspăt membru, și cred că, pentru Moldova, acesta va fi un ajutor valoros”. 

Potrivit acestuia, prin evenimentul de joi, 23 iunie, de la summitul Consiliului European „s-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene, iar politica de extindere a primit un nou impuls.

Preluat: https://infoprut.ro/92188-iohannis-din-partea-romaniei-r-moldova-va-primi-tot-ajutorul-si-expertiza-de-care-va-avea-nevoie.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: