Invitați din România și Republica Moldova, prezenți la Salonul Internațional de Carte de la Paris ~ InfoPrut

Emilian Galaicu-Păun, Matei Vișniec, Oleg Serebrian și Dumitru Crudu, patru autori ai editurii Cartier vor reprezenta, alături de alți scriitori, literatura română în capitala Franței la Salonul Internațional de carte care începe vineri, 22 aprilie, potrivit Radio Chișinău.

Lansări de carte, dezbateri, întâlniri cu autorii, sesiuni de autografe, sunt câteva dintre activitățile organizate în cadrul Festivalului de carte de la Paris. Participarea Republicii Moldova anul acesta în cadrul evenimentului se datorează Institutului Cultural Român de la București, a declarat pentru Radio Chișinău, directorul editurii Cartier, Gheorghe Erizanu.

„A fost inițiativa ICR-ului ca împreună cu Ministerul Culturii de la Chișinău să aducă la festival și autori din Rep. Moldova alături de cei din România. La selecție s-a ținut cont și de aparițiile în franceză a scriitorilor. Respectiv și Oleg Serebrian, și Matei Vișniec, și Dumitru Crudu, și Emilian Galaicu-Păun, au cărți sau au texte publicate în reviste în limba franceză. Cam asta a fost selecția pentru vizibilitatea culturii române în Franța”, a subliniat acesta.

La standul României, Emilian Galaicu-Păun a participat la un dialog și lectură de poezie împreună cu autori din România și Franța, dar și la o masă rotundă dedicată traducerilor și traducătorilor.

Sâmbătă, 23 aprilie, la standul României, Matei Vișniec va relata despre experiența sa româno-franceză, iar mai apoi, împreună cu Oleg Serebrian și  Florina Iliș, vor vorbi despre rolul scriitorului în cetate.

Duminică, la standul României, Dumitru Crudu va participa la dezbaterea „A scrie istoria? Romancierii și întâlnirea lor cu realitatea”.

Ajuns la cea de-a 40-a ediție, Festival du Livre de la Paris este un târg dedicat atât profesioniștilor din domeniul editorial, dar și publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în media franceză. Sunt așteptați aproximativ 100.000 de vizitatori.

Preluat: https://infoprut.ro/89678-invitati-din-romania-si-republica-moldova-prezenti-la-salonul-international-de-carte-de-la-paris.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: