MAE taiwanez i-a spus primarului Kliciko din Kiev că „vedem situația invaziei ca și cum ni se întâmplă nouă”

Ministrul de externe din Taiwan, Joseph Wu, i-a spus primarului din Kiev, Vitali Kliciko, că țara sa vede situația în care se află Ucraina „ca și cum ni se întâmplă nouă”, scrie Reuters.

Războiul din Ucraina a adunat o mai mare simpatie din partea Taiwanului, mulți văzând asemănără între invazia rusă și presiunea militară a Chinei, care vede Taipeiul ca propriul teritoriu.

Taiwan s-a alăturat implementării sancțiunilor Occidentului și a donat 20 de milioane de dolari pentru refugiații ucraineni, marea parte din această sumă fiind donată de populația de acolo.

Într-o videoconferință, Wu i-a spus lui Kliciko că Taiwan și Ucraina sunt ambele democrații „pe linia frontului de rezistență în fața expansionismului și autoritarismului”, arată ministerul de externe taiwanez.

Wu a spus: „Guvernul și populația din Taiwan ne confruntăm cu o amenințare mare din partea regimului autoritar dincolo de Strâmtoarea Taiwan și astfel simțim actuala situație cu care se confruntă Ucraina ca și cum ni se întâmplă nouă”.

Taian va dona 3 milioane de dolari orașului Kiev și 5 milioane de dolari către șase instituții medicale ucrainene, a mai declarat Wu.

Ca urmare a conversației lor, Wu a transmis pe Twitter o poză cu el vorbind cu Kliciko, fostul campion la box, cu textul: „Campionule, vom continua să fim alături de tine și poporul tău. Libertatea va înfrânge”.

Editor : A.C.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: