Îndemnul unui parlamentar de la Chișinău: Dodon să se ducă la parada de la Moscova cu cei 2000 de militari din fosta Armată a 14-a

„I-aș propune tovarășului Dodon să ia 2000 de militari din Transnistria din fosta Armată a 14-a și să-i ducă pe toți la Moscova, iar înapoi evident să nu mai vină cu ei. Asta ar fi formula logică, corectă și ar fi un gest demn de un șef de stat, care scapă de o armată de ocupație străină”. Astfel a comentat deputatul Iurie Reniță, intenția șefului statului de a participa la parada militară de la Moscova de pe 24 iunie 2020, alături  de 75 de militari din Garda de Onoare, subunitate de elită a Armatei Naţionale din Republica Moldova. 

Prezența militarilor noștri la Moscova sfidează bunul simț în sensul în care se știe foarte bine ce s-a întâmplat din punct de vedere istoric, când părinții, frații, buneii au luptat unii împotriva altora. Mă refer la faptul că doi frați sau vecini, unul era în Armata Română, altu în Armata Sovietică sau unii au fost care până în 1944 au fost în Armata Română și pe urmă în Armata Sovietică. Un președinte absolut iresponsabil care merge la Moscova ca la o petrecere, ca la el acasă, asta e partea dureroasă și tragică a evenimentelor și mai ia și un contingent atât de numeros, 75 de militari. Este incredibil”, a declarat Iurie Reniță pentru presa de la Chișinău.

Sursa a mai spus că președintele Igor Dodon este o slugă docilă a Moscovei care execută și compromite și Armata Națională. „Nu vreau să mă laud, dar la edificarea Armatei Naționale am contribuit și eu prin proiecte, programe. Când eram ambasador și la NATO și la americani, m-am străduit ca și obligațiune să obțin proiecte de milioane de euro, care au mers pentru instruirea și susținerea Armatei Naționale, ca astăzi să o văd la Moscova, cocoșați acolo, e foarte dureros. O armată crescută pe bani europeni și americani să meargă la Moscova, Dodon este un adevărat trădător de neam și de țară”, a mai menționat Iurie Reniță.

Amintim că Vladimir Putin a decis ca parada militară de pe 9 mai anulată din cauza pandemiei de coronavirus să aibă loc pe 24 iunie, pentru a marca 75 de ani de la victoria în al Doilea Război Mondial. Reprezentanții administrației prezidențiale de la Chișinău au anunțat că președintele Igor Dodon va participa la acest eveniment.

Ulterior, s-s aflat că la indicația șefului statului, la parada militară de la Moscova dedicată Zilei Victoriei în al Doilea Război Mondial, din partea Republicii Moldova vor participa și 75 de militari din „Garda de Onoare”, unitatea de elită a Armatei Naționale.

Preluat: https://infoprut.ro/63025-indemnul-unui-parlamentar-de-la-chisinau-dodon-sa-se-duca-la-parada-de-la-moscova-cu-cei-2000-de-militari-din-fosta-armata-a-14-a.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: