Iași și Orhei, pași spre înfrățire

Județul Iași din România se va înfrățit în curând cu raionul Orhei din Republica Moldova. Consiliul Județean Iași a aprobat încheierea unui acord în acest sens. 

Prin acest acord, cele două părți intenționează să colaboreze în mai multe domenii, printre care dezvoltare locală, economie, educație, cultură, turism, sport, tineret, sănătate, asistență socială, accesare de fonduri europene, precum și alte domenii de interes reciproc.

Parteneriatele pe care le încheiem cu raioanele din Republica Moldova, și avem acum peste 20, ne oferă un potențial uriaș de dezvoltare a comunităților noastre.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Ne dorim ca în raionul Orhei să avem cât mai multe investiții românești, care ar aduce plus valoare


dezvoltării regiunii noastre. În același timp, este extrem de important ca oamenii de afaceri din județul Iaşi şi cei din raionul Orhei să aibă posibilitatea de a se cunoaște între ei, pentru a putea face schimb de experiențe și pentru a pune bazele unor relații de parteneriat și cooperare reciproc avantajoase”, a spus Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

Menționăm că și Consiliul raional Orhei va aproba, la următoarea sa ședință, Acordul de Cooperare între județul lași și raionul Orhei. Iar ulterior, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, va fi invitat la Orhei, acolo unde va avea loc semnarea acordului respectiv.

Preluat: https://infoprut.ro/91098-iasi-si-orhei-pasi-spre-infratire.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: